De efficientste manier om van A naar B te komen buiten de gebaande paden om. Dat is een Olifantenpad. Het blijkt een beeldende metafoor die school maakt op beleids- en managementniveau. Martijn van der Steen schrijft erover in het blad Public Mission, Wisdom of the Crowds. En dan is er de Belastingdienst die vanuit hun Future Centre in Breda een thema-actie zijn gestart om efficienter werken teĀ  bevorderen. De titel: Olifantenpaadjes. Via Twynstra Gudde wordt bij het Hoogheemraadschap in Noord-Holland het olifantenpad ingezet als metaforisch breekijzer binnen de organisatieontwikkeling. En communicatiedeskundigen zijn er ook gek op. Alleen bij de woordenboekmakers van Van Dale is het kwartje nog niet gevallen. Het woord ‘Olifantenpaadje’ is daar nog steeds onbekend.


 


 

 

Comments are closed.